Om Gåshaga

Gåshaga består av områdena Gåshaga Pirar med flerfamiljshus och radhus, Gåshaga Strand med friliggande villor och Gåshaga Brygga med radhus. Hela området präglas av sin närhet till vattnet, med småbåtshamnar, pirar och badö.

Området började bebyggas 2000 efter omfattande saneringsarbete efter de oljeindustrier som legat här tidigare. Enda minnet av den industri som legat här finns nu i gatunamnen och en och annan rest i form av cisternvägg, pir, ankare och annat, som sparats för att ge området karaktär.

Gåshaga Pirar, som ligger efter hamnpromenaden, har på sommaren lite semesterortskaraktär. Man hör smattrande segel, ser skärgårdsbåtarna lägga till vid bryggan och barnen leka på sandstranden. På vintern njuter man av att se himlen rosafärgas över isigt hav.

I närområdet finns nöje i form av restauranger, vatten och grönområde. Gåshaga är barnvänligt, med skola och förskola, lekplatser, öppna grönytor och badstrand. Närmsta ICA-butik ligger ca 10 minuters promenad bort eller en hållplats bort med tåget. In till Stockholm kommer man med Lidingöbanan eller med Waxholmsbåten. Waxholmsbolaget har snabba båtar in till Slussen och Strömkajen. Vintertid dock mest morgon in till Stockholm och kväll ut – populärt hos en del som föredrar att sitta i lugn och ro till jobbet med en kopp kaffe och morgontidningen!

Skepparkr fr park