Hoppa till innehåll
VÄLKOMNA TILL OSS

Om Gåshaga Pirar 4

Gåshaga består av områdena Gåshaga Pirar med flerfamiljshus och radhus, Gåshaga Strand med friliggande villor och Gåshaga Brygga med radhus. Hela området präglas av sin närhet till vattnet, med småbåtshamnar, pirar och badö.

Området började bebyggas 2000 efter omfattande saneringsarbete efter de oljeindustrier som legat här tidigare. Enda minnet av den industri som legat här finns nu i gatunamnen och en och annan rest i form av cisternvägg, pir, ankare och annat, som sparats för att ge området karaktär.

Gåshaga Pirar, som ligger efter hamnpromenaden, har på sommaren lite semesterortskaraktär. Man hör smattrande segel, ser skärgårdsbåtarna lägga till vid bryggan och barnen leka på sandstranden. På vintern njuter man av att se himlen rosafärgas över isigt hav.

I närområdet finns nöje i form av restauranger, vatten och grönområde. Gåshaga är barnvänligt, med skola och förskola, lekplatser, öppna grönytor och badstrand. Närmsta ICA-butik ligger ca 10 minuters promenad bort eller en hållplats bort med tåget. In till Stockholm kommer man med Lidingöbanan eller med Waxholmsbåten. Waxholmsbolaget har snabba båtar in till Slussen och Strömkajen. Vintertid dock mest morgon in till Stockholm och kväll ut – populärt hos en del som föredrar att sitta i lugn och ro till jobbet med en kopp kaffe och morgontidningen!

I närområdet

I Gåshaga har du nära till restauranger, promenadvägar, kommunikationer, skola & barnomsorg och matbutik. I Gåshaga finns också en omfattande marin verksamhet, med småbåtsreparationer och både försäljning och uthyrning av båtar.

Vid tågstationen/Värdshusvägen finns en trevlig och prisvärd lunchrestaurang.
Restaurang Pier 16:
Tel 08-525 216 16
www.pier16.se

Restaurang Bryggan är populär, inte minst sommarkvällar.
God mat i trevlig miljö!
08-766 08 50
www.restaurangbryggan.se

Ett trevligt promenadmål är Långängens gård: www.langangensgard.se

Just innan Långängens gård finns också Ekholmsnäs Golfklubb med driving range och en relativt svår 9-håls bana med fina greener. På vintern håller Lidingö Slalomklubb till här med en intensiv verksamhet, inte minst skidskola för olika kunskapsnivåer.

Vackraste sättet att ta sig in till Stockholm (ca 40 min), eller ut till skärgården är med Waxholmsbåtarna från bryggan vid Hamnvägen: www.waxholmsbolaget.se

Annars kan man ta Lidingöbanan (ca 20 minuter till Ropsten): www.sl.se
Om du kommer från Ropsten går det också lika bra att gå av hållplatsen innan, Gåshaga Strand,  vid marinan och förskolan och gå 50 m framåt till Cisternvägen/Skepparkroken.

Så här hittar du till Skepparkroken med bil (ca 15 minuters bilväg från Lidingöbron): Kör i princip rakt fram Lidingöleden och Södra Kungsvägen i ca 8 km tills du kommer till rondellen vid Gåshaga. Följ tågspåret ner till lägenhetshusen och busshållplatsen. Tag vänster Södra Kungsvägen. Kör förbi kontorshus och lägenhetshus. Direkt efter första radhuslängan, sväng höger på Cisternvägen och sedan direkt höger igen – Skepparkroken.