Hoppa till innehåll
Home » Senaste nytt » Regler för förråd och sophantering

Regler för förråd och sophantering

  • av

Vi vill påminna igen om vad som gäller för soprummen och gemensamma förråd.
Tyvärr är det lite si och så med ordningen, vilket skapar otrivsel. Följande gäller:

Tidningspapper – i papperstunnan läggs enbart papper – inte kuvert, kartong oavsett storlek, böcker, plastpåsar, eller frigolit. Lim och plast förstör återvinningsprocessen.

Glas – separera mörkt och ljus glas (står inte alltid på samma ställe). Glasbukar ska vara rena. Ta bort metallock och släng i soporna eller lämna på återvinningsstationen vid Värdshusvägen.

Hushållssopor – i förslutna plastpåsar. Även mindre mängder frigolit kan gå här likaså mindre pappersförpackningar, inkl pizzakartonger och vinboxar. Inte större kartonger.

Metallburkar – pantas eller slängs bland metallförpackningar för återvinning.

Batterier, glödlampor och småelektronik
Inom kort kommer det att finnas röda boxar i alla soprummen för återvinning av batterier, glödlampor (ej lysrör) och småelektronik (större apparater lämnas till återvinningen i Stockby).

Gemensamma förråd
Cykelförråden – se till att din cykel är märkt. Det visade sig för ett par år sedan att ett antal cyklar saknade ägare. De hade troligen flyttat – eller bara lämnat sina cyklar. Dessa lottades efter rimlig tid och information ut bland de medlemmar som var intresserade.

Barnvagnsförråden till höger om hissarna är just detta. Här inne finns också ett privat lägenhetsförråd och ett städförråd. Om du ställer något där mycket tillfälligt – markera med en lapp vem sakerna tillhör och när du tänker hämta dem. Vi kan bli tvungna att slänga sådant som stått länge och inte tagits om hand. Men det är givetvis ägaren som ska kasta det man inte längre behöver – t ex i den container vi brukar ha vid trädgårdsstädningen.